Ժելեով տորթ «Կոտրված ապակի»
Բաղադրիչներ
- ժելատին - 3 տուփ
- ժելե - 25 գր (սովորական)
- կաթ - 500 մլ
- վանիլային շաքար - 20 գր
- շաքարավազ - 3-4 ճ/գ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սկզբում պատրաստում ենք երեք ժելատինները՝ ըստ փաթեթի վրա նշված ցուցումների։ Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա մի քանի ժամ թողնում ենք սառնարանում։
- Այնուհետև դուրս ենք բերում սառնարանից ու խորանարդաձև կտրատում ենք, որից հետո լցնում ենք առանձին տարայի մեջ ու խառնում ենք։։
- Վերցնում ենք առանձին տարա, լցնում ենք 25 գր ժելատինը, որը պետք է մի քանի րոպեի ընթացքում ուռչի։ Այնուհետև կաթը տաքացնում ու զգուշորեն լցնում ենք ժելատինի վրա՝ գդալով խառնելով այնքան, մինչև ժելատինը լուծվի։ Ավելացնում ենք վանիլային շաքարն ու սովորական շաքարավազը։ Սպասում ենք, որ ամբողջովին սառչի։
Խորանարդիկները լցնում ենք սիլիկոնե տարայի մեջ։
- Ապա լցնում ենք կաթնային զանգվածը։
- Դեսերտը թողնում ենք սառնարանում 3-4 ժամ կամ մեկ գիշեր, որից հետո հեռացնում ենք սիլիկոնե ձևամանն ու դնում մատուցվող ափսեի մեջ։
Շատ համեղ տորթ տարվա բոլոր եղանակների համար։ Ժելատինով պատրաստվող բոլոր դեսերտներն առանձնանում են յուրահատուկ համով ու գեղեցիկ տեսքով։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Nereceq es nuynpes patrastum em ays desertic,bayc kati hotn aynqan thach e galis,inchpes karoxenq veracnel ayd thach hotn..Shnorhakal em..
Սիրելի Մերի, տհաճ հոտը վերացնելու համար կարելի է օգտագործել վանիլին։ Բայց շատ կարևոր է կաթի ճիշտ ընտրությունը։ Ճիշտ կաթ օգտագործելու դեպքում տհաճ համ չի լինի։ ։)
Isk es sa patrastum em kati poxaren ogtagorcelov aloe jele,vorn anguyn e,spitak paxpaxaki het xarnac
Es el em ays tarberakov patrastum, @ntir e
Սիրելի Ժասմին, Ձեր պատրաստած տարբերակով նույնպես շատ համեղ կլինի։ Հաջողություն ենք մաղթում Ձեր փորձարկումներում։ ։)