- Yield: 2 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
Շոկմանժե
Բաղադրիչներ
- ձու - 3 հատ
- շաքարի փոշի - 75 գր
- կարագ - 100 գր
- շոկոլադ սև - 100 գր
- կոնյակ - 1 ճ/գ
- աղ - 1 պտղունց
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձվի սպիտակուցներն առանձնացնում ենք դեղնուցներից։ Սպիտակուցներին ավելացնում ենք 1 պտղունց աղ ու հարում ենք՝ վերածելով փրփրանման զանգվածի։
- Ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու շարունակում ենք հարել։
- Հալեցնում ենք շոկոլադը ջրովի լի տարայի մեջ այնպես, որ շոկոլադով լի կաթսան չդիպչի ջրին։
- Փափկած կարագը հարում ենք դեղնուցների հետ՝ ստանալով կրեմային զանգված։
- Ստացված կրեմին ավելացնում ենք կոնյակն ու հալեցրած շոկոլադը։
- Շոկոլադի զանգվածին ավելացնում ենք սպիտակուցային զանգվածի 1/3 մասն ու զգուշորեն խառնում ենք։
- Ավելացնում ենք մնացած սպիտակուցային զանգվածն ու խառնում ենք՝ վերածելով միասեռ զանգվածի։ Ստացվում է շատ փափուկ ու թեթև կրեմային զանգված։
- Լցնում ենք մատուցվող բաժակների մեջ, զարդարում ենք ըստ ճաշակի ու 2 ժամ թողնում ենք սառցախցիկում։
Ստացվում է նուրբ ու համեղ դեսերտ, որը սառած վիճակում պաղպաղակ է հիշեցնում, իսկ հալված վիճակում՝ սուֆլե։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev Dzez ays baxadratomsov
patraatvac <>qani hogu hamare naxatesvac.
Բարև Ձեզ, սիրելի Նարինե, բաղադրատոմսը նախատեսված է մոտ երեք հոգու համար։ ։)
Իսկ ինչպես կարող ենք զարդարել
Կարող եք զարդարել քերած սպիտակ շոկոլադով։ ։)
Իսկ առանց կոնյակ կլինի պատրաստել
Իսկ առանց կոնյակ կլինի պատրաստել