- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Կարկանդակ կաթնաշոռային խմորով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Փափկած կարագը հարում ենք շաքարավազի հետ, ավելացնում ենք կաթնաշոռն ու հարում ենք։
- Ալյուրը, փխրեցուցիչն ու վանիլինը անցկացնում ենք մաղով ու ավելացնում խմորային զանգվածին։
- Խմորը դնում ենք սննդային պոլիէթիլենային թաղանթի մեջ ու 30 րոպե թողնում ենք սառնարանում։ Խնձորները կեղևահանում ենք, հեռացնում ենք կորիզային հատվածն ու բաժանում ենք երկու հավասար մասերի։ Յուրաքանչյուր խնձորի մեջտեղի հատվածում դնում ենք միջուկը ՝ (մանդարինի կտորներ):
- Խմորից ստանում ենք երկու գունդ, որոնցից մեկը բացում ենք ու դնում ձևամանի մեջ (20x30 սմ) այնպես, որ պատերը ևս ծածկվեն խմորով։ Խմորի վրա դնում ենք խնձորները՝ միջուկով դեպի ներքև, ապա շաղ ենք տալիս դարչինը։
- Բացում ենք երկրորդ խմորաշերտն ու ծածկում ենք խնձորների շերտը, որից հետո ամրացնում ենք եզրերը, պատում ենք ձվի դեղնուցով ու թխում ենք 40-60 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Ստացվում է շատ համեղ կարկանդակ՝ յուրօրինակ միջուկով։
Վայելում ենք սուրճի կամ թեյի հետ։ Ցանկության դեպքում միջուկը կարելի է փոխարինել խուրմայով, ծիրանաչրով, սալորաչրով, ընկույզով և այլն։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Շաքարավազը որքան է պետք ավելացնել?