- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 5 minutes
Հոլանդական դասական սոուս
Բաղադրիչներ
- ձվի դեղնուց - 6 հատ
- ջուր - 50 գր
- կարագ - 400 գր
- հյութ կիտրոնի - 3 ճ/գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Դեղնուցներն առանձնացնում ենք սպիտակուցներից։
- Կարագը կտրատում ենք, որպեսզի արագ հալչի։
- Խորը կաթսայի մեջ լցնում ենք ջուրը, ձվի դեղնուցները, դնում ենք միջին կրակի վրա ու անընդհատ խառնում։
- Ավելացնում ենք կարագն ու խառնում ենք այնքան, մինչև վերածվի պինդ զանգվածի, ապա հանում ենք կրակի վրայից։
- Համեմում ենք աղով ու պղպեղով, ապա լցնում ենք կիտրոնի հյութը։
- Սոուսը պատրաստ է։
Սոուսը կարելի է մատուցել տարբեր ուտեստների հետ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Ջուրը վերցնում են դեղնուցի քանակի երկու անգամ շատ չափով, ջրի փոխարեն կարելի է բանջարեղենի բուլյոն վերցնել։ Կրակի վրա եփելու փոխարեն նախընտրելի է գոլոշին և պետք է շատ արագ ութաձև խառնել որ չկպնի։ Կարագն էլ շատ է գրված։ ի դեպ կարագը պետք է հալեցնել և պատրաստման ընթացքում դանդաղ ավելացնել։ Լիմոնի հյութը և աղը նախորոք կարելի է տալ։ Պղպեղ խորհուրդ չէի տա?
Սիրելի Գայանե, հիանալի խորհուրդներ են։ Դրանք հաստատ պետք կգան բոլոր նրանց, ովքեր սիրում են համեղ ուստեստներ պատրաստել։ Մեր կողմից առաջարկվող բաղադրատոմսը սոուսի պատրաստման տարբերակներից մեկն է։ ։)
Անշուշտ համաձայն եմ ձեր հետ։ Նշեմ որ կայքն ինձ շատ է դուր եկել, հաճույքով օգտվում եմ ու այսօր հասցրել եմ ձեր բաղադրատոմսով բրիոշ պատրաստել։ Շնորհակալ եմ , հաջողությունում մաղթում ձեզ։
Սիրելի Գայանե, շատ ուրախ ենք, որ կայքը Ձեզ դուր է եկել։ Մենք փորձում ենք ամեն ինչ անել մեր ընթերցողներին օգտակար լինելու համար։ Շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր կողմից առաջարկվող բաղադրատոմսերից։ Հաջողություն ենք մաղթում Ձեզ ինչպես կյանքում, այնպես էլ խոհանոցում։ ։)
Խնդրում եմ ինձ կարող եք ասել ձկան հետ մատուցվող սոուսներ բայց արագ պատրաստվող։
Սիրելի Ամալյա, կայքում ունենք ձկան հետ մատուցվող սոուսի միայն այս բաղադրատոմսը, որին կարող եք ծանոթանալ ստորև բերված հղումով։ Նոր ու հետաքրքիր բաղադրատոմսեր ունենալու դեպքում Ձեզ անպայման կտեղեկացնենք։ ։)
http://www.cooks.am/%D5%A3%D5%AB%D5%B6%D5%B8%D5%BE-%D5%BD%D5%B8%D5%B8%D6%82%D5%BD-%D5%9B%D5%9Bbeurre-rouge%D5%9B%D5%9B-%D5%B4%D5%BD%D5%AB-%D5%B0%D5%A1%D5%B4%D5%A1%D6%80/