- Cook Time: 30 minutes
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձուն եփում ենք եռալու պահից սկսած 10 րոպե, ապա սառեցնում ենք սառը ջրով:
- Ձուն մաքրում ենք՝ առանձնացնելով դեղնուցը, լցնում ենք խորը տարայի մեջ ու գդալի օգնությամբ վերածում փշրանքների:
- Ավելացնում ենք 2 ձվի դեղնուցները, փափկած կարագը, շաքարավազն ու զգուշորեն խառնում ենք:
- Ավելացնում ենք վանիլինն ու ալյուրը: Ստացված զանգվածը խառնում ենք՝ ստանալով փափուկ խմոր:
- Խմորից փորձում ենք ստանալ փոքրիկ գնդիկներ:
- Գնդիկները թաթախում ենք սպիտակուցի մեջ:
- Այնուհետև թաթախում ենք շաքարի փոշու մեջ:
- Գնդիկները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ: Թխում ենք 20-30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Համեղ ու գեղեցիկ թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Վայելում ենք:
Այս թխվածքաբլիթները կարելի է համտեսել սուրճի կամ թեյի հետ:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: