- Yield: 10 րոպե անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 7 minutes
Ջալեբի
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 1,5 բաժակ
- սպիտակաձավար - 1,5թ/գդ
- սոդա - 1/4թ/գդ
- կեֆիր - 1ճ/գդ
- ջուր - 2 բաժակ(տաք)
- շաքարավազ - 1,5 բաժակ
- հյութ կիտրոնի - 1թ/գդ
- ձիթայուղ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, սպիտակաձավարը, սոդան, կեֆիրն ու 1 բաժակ տաք ջուրը: Ծածկում ենք ամանը ցելոֆանով և թողնում 2 ժամ տաք վայրում:
- Կաթսայի մեջ լցնում ենք 1 բաժակ տաք ջուրը, շաքարավազը, կիտրոնի հյութն ու դնում միջին կրակի վրա, հասցնում եռման աստիճանի, թողնում ևս 5 րոպե և հանում կրակի վրայից:
Եփած օշարակը թողնում ենք, որ սառչի:
- Խորը թավայի մեջ լցնում ենք ձիթայուղը ու դնում միջին կրակի վրա:
Ապա խոհարարական պարկի մեջ ենք լցնում ստացված խմորը և պարուրաձև շարժումներով ճզմում արդեն տաքաված ձեթի մեջ: Տապակում ենք ջալեբիները 2 կողմից մինչև ոսկեգույն երանգի առաջացումը:
- Պատրաստի ջալեբիները շարում ենք անձեռոցիկի վրա(որպեսզի ավելորդ ձեթը քամվի), ապա թաթախում պատրաստի օշարակի մեջ, թողնում 10 րոպե և մատուցում:
Ի դեպ, օշարակի փոխարեն կարող եք թաթախել ջալեբին մեղրի կամ հալեցրած շոկոլադի մեջ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Ֆանտաստիկ է, խնդրում եմ, ուղարկեք ինձ հեշտ, համեղ և հետաքրքիր քաղցրավենիքների և ճաշատեսակների բաղադրատոմսեր: Շնորհակալություն:
Բարև Ձեզ, ահա խնդրեմ՝
http://www.cooks.am/?s=+%D5%A1%D6%80%D5%A1%D5%A3+&Submit=Search+Site
Nax cankanum em shnorhavorel Dzer nor tarin ev sourb tsnunde,tox ays tari katarvi dzer bolor npataknere …ev uzum em shnorhakaloutyuns haytnel dzez vor dzer xohanocayin mets imacoutyune poxancoum eq mer hay kanac,vorpiszi zardaren te tonakan,te arorya sexannere dzer gexecik ,hamex ev bourumnali outestnerov…
Անչափ շնորհակալ ենք նման ջերմ խոսքերի համար: Շնորհակալ ենք նաև Ձեզ, որ վստահում եք մեզ ^_^ Շնորհավո՜ր
bayc lav chackaca heto 1 y 2 xarnum enk irar
Karox enq spitakacavar chlcnel?
Բարև Ձեզ, այո 🙂
Shaaaaaaaat shnorhakal em
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Կեֆիռի տեղը կլինի մածուն
Բարև Ձեզ, Անահիտ ջան, ցանկալի է հենց կեֆիր օգտագործել, բայց մածունով նույնպես կստացվի 🙂
SHat shnorhakal enq Dzezanic hndkakan jalebii patrastman exanak@ aselu hamar
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
isk spitakacavari poxaren, kareli e vochinch chlcnel?
Բարև Ձեզ Անի ջան, այո, կարող եք սպիտակաձավար չլցնել 🙂
կարող ենք խմորը թողնել մեկ ժամ և կարելի է սպիտակաձավարի փոխարեն լցնել սովորական ձավար
Մարիա ջան, ցանկալի է երկար թողնեք և հենց սպիտակաձավար օգտագործեք 🙂
isk inchpes e stacvum dexin….gunanyut en avelacnum
Բարև Ձեզ, Աննա ջան, տապակելիս Ջալեբին դեղին գույն է ստանում 🙂
Shat hamexer shnorhakalutyun
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Jamanakatar e,bayc hetaqrqir ham uni.
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Snorhakalutyun aselu mez baxadra toms@
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Ես պատրաստել եմ և շատ համեղ է ստացվել
Շատ լավ է Անահիտ ջան 🙂
Jalebin iroq shat hamex e henc siropov sarqeq tataxeq siropi mej 10 varkyan.kefir@ lareli e poxarinel yugurtov
Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է գալիս 🙂
Բարև ձեզ շատ շնորհակալուտյուն ջալեբին շատ համեղ ստացվեց
Բարև Ձեզ, շնորհակալ ենք, որ հավանել եք 🙂
spitaka davarn inche
Բարև Ձեզ, ահա կարրող եք կարդալ առավել մանրամասն`
http://www.cooks.am/ingredients/%D5%BD%D5%BA%D5%AB%D5%BF%D5%A1%D5%AF%D5%A1%D5%B1%D5%A1%D5%BE%D5%A1%D6%80/
Barev dzez anchap shnorhakal em ays baxadratomsi hamar shaaaat hamex er, bayc mek harc sarnaran kareli e dnel?
Շատ համեղ է ստացվում:Շնորհակալություն բաղադրատոմսի համար????
Սիրելի Լուսինե, Ձեզ նույնպես շնորհակալություն մեր կայքի բաղադրատոմսերից օգտվելու համար։ ։)