![Խնձորի մուրաբա](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/Խնձորի-մուրաբա.jpg)
![Խնձորի մուրաբա](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/xndzori-muraba-6-50x50.jpg)
- Yield: 24 ժամ անց
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Խնձորի մուրաբա
Քայլերի հաջորդականություն
- Լվանում, կեղևազրկում և կտրատում ենք խնձորը կիսալուսնաձև շերտերով 5-10սմ հաստությամբ: Ապա շարում ենք կտրատված խնձորը կաթսայի մեջ, վրան լցնում շաքարավազը և թողնում մինչև առավոտ:
Առավոտյան դնում ենք կաթսան թույլ կրակի վրա, հասցնում եռման աստիճանի, թողնում ևս 5 րոպե, որ եռա և հանում կրակի վրայից:
- Թողնում ենք մուրաբան 12 ժամ, ապա նորից դնում ենք կաթսան թույլ կրակի վրա, հասցնում եռման աստիճանի, թողնում ևս 5 րոպե, որ եռա և հանում կրակի վրայից ու թողնում մինչև հաջորդ առավոտ:
Կրկնում ենք նույն գործողությունը առավոտյան և երեկոյան, ապա կաթեցնում ենք սիրոպի մի քանի կաթիլ ափսեի մեջ, եթե կաթիլները խիտ են ապա մուրաբան պատրաստ է:
- Պատրաստի մուրաբան տաք վիճակում լցնում ենք ստերիլիզացված, ապակե բանկաների մեջ, փակում կափարիչով ու պահածոյացնում:
Խնձորի մուրաբային ավելի հետաքրքիր համ հաղորդելու համար կարող եք մուրաբայի մեջ կտրատել մի քանի շերտ կիտրոն 🙂 dubaimodels24.com
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
lavner
🙂