- Yield: 2 ժամ անց
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Տոնական տորթ «Եռանկյունի»
Բաղադրիչներ
- Բաց գույնի բիսկվիթի համար՝
- ձու - 3 հատ
- շաքարավազ - 70-150 գր
- ալյուր - 55 գր
- օսլա (крахмал) - 30 գր
- վանիլին - 15գր
- աղ - 1 պտղունց
- Մուգ բիսկվիթի համար՝
- ձու - 3 հատ
- շաքարավազ - 70-150 գր
- ալյուր - 55 գր
- օսլա (крахмал) - 30 գր
- վանիլին - 15գր
- աղ - 1 պտղունց
- շոկոլադ սև - 50 գր
- կակաո - 20 գր
- Կրեմի համար՝
- շոկոլադ սև - 360 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 280 մլ
- լիկյոր մրգային - 100 մլ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք բաց գույնի բիսկվիթ. սպիտակուցները դեղնուցներից առանձնացնում ենք, ավելացնում 1 պտղունց աղ և խառնում այնքան, մինչև փրփրի։
Մյուս թասի մեջ ենք լցնում դեղնուցները, շաքարավազը, վանիլինը, ավելացնում ենք 3 ճ/գդ տաք ջուր և հարում այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։
Դեղնուցների զանգվածի վրա ենք ավելացնում հարած սպիտակուցները։ Ալյուրն ու օսլան խառնում ենք, լցնում ձվով զանգվածի մեջ և զգուշորեն խառնում։
- Ջեռոցը տաքացնում ենք մինչև 225 աստիճան։ Տապակի վրա ենք դնում յուղաթուղթը, վրան լցնում զանգվածը և 10-12 րոպե թխում` մինչև ոսկեգույն երանգ ստանանք։
- Նույն կերպ պատրաստում ենք նաև մուգ բիսկվիթը։ Սպիտակուցները պետք է մաքուր և չոր հարիչով հարել։ Գոլորշու վրա հալեցնում ենք 50 գր շոկոլադը, մի քիչ սառեցնում ենք, լցնում դեղնուցներով զանգվածի վրա և լավ խառնում։ Վրան լցնում ենք սպիտակուցներն ու ալյուրի, օսլայի և կակաոյի խառնուրդը։ Զգուշորեն խառնում ենք։
- Թխում ենք այնպես, ինչպես բաց գույնի բիսկվիթը։ 10 րոպե անց բիսկվիթը շրջում ենք թաց սրբիչի վրա և զգուշորեն հանում յուղաթուղթը։ Թողնում ենք, որ բիսկվիթներն ամբողջությամբ սառչեն։
- Շոկոլադը բաժանում ենք կտորների և լցնում ապակյա տարայի մեջ։ Փոքր տարայի մեջ ենք լցնում սերուցքն ու լիկյորը և դնում թույլ կրակի վրա։ Անընդհատ խառնելով տաքացնում ենք մինչև պղպջակներ առաջանան, բայց չենք եռացնում։
Հանում ենք կրակի վրայից, զանգվածը լցնում ենք շոկոլադով տարայի մեջ և հարիչով դանդաղ հարում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք։ Մինչև պնդանալը դնում ենք սառնարանը։
- Յուրաքանչյուր բիսկվիթը քանոնի օգնությամբ 2 հավասար մասերի ենք բաժանում։ Այսպիսով ստանում ենք չորս ուղղանկյունաձև շերտ։
- Հարիչով հարում ենք շոկոլադե կրեմը, մինչև համասեռ դառնա։
Կտրտելու տախտակի վրա փայլաթիթեղ կամ յուղաթուղթ ենք դնում և վրան դնում բաց բիսկվիթի շերտը։ 4 ճաշի գդալ կրեմ ենք լցնում և հավասարապես տարածում։
Վրայից դնում ենք բիսկվիթի մուգ շերտը, վրայից` կրեմը, հետո նորից բաց շերտը, կրեմի շերտը և վերջում` մուգ բիսկվիթի շերտը։
- Թխվածքը սննդային թաղանթի մեջ ենք փաթաթում և 1 ժամով դնում սառնարանի մեջ։
Այնուհետև թխվածքը դնում ենք սեղանի եզրին զուգահեռ։ Հացի դանակով անկյունագծով երկու մասի ենք կիսում։ Արդյունքում 2 եռանկյուն մասեր ենք ստանում։
Թխվածքը փայլաթիթեղի վրա այնպես ենք դնում, որ շոկոլադե շերտը ուղղահայաց լինի, իսկ կտրած հարթություննները՝ դրսի կողմից։
Դանակով շոկոլադե շերտի վրա ենք քսում 4 ճ/գդ կրեմ, այնուհետև կպցնում ենք մյուս եռանկյունը բաց գույնի շերտով դեպի ներս, իսկ կտրած կողմով` դեպի դուրս։ Այժմ ստացանք մեծ եռանկյունի։
- Մնացած կրեմը դանակով եռանկյունու վրա ենք տարածում։ Եթե կրեմը շատ է պնդացել, նորից ենք հարում և այն կրկին կփափկի։
- Կարող ենք վրայից կակաո ցանել։ Մինչ մատուցելը թխվածքը սառնարանում պետք է պահել, իսկ մատուցել կարող ենք ելակի կամ ազնվամորու հետ։
Այսպիսի տոնական տորթ հարմար է պատրաստել ոչ միայն ծննդյան տոների, այլև ամանորի սեղանի համար 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Sat lavnep apres…
Es kpatrastem sokolade erankynin apres.apden hamovep.
Ուրախ ենք, որ հավանեցիք 🙂
kaseq vonc erankyuni stacaq ?
Անի ջան, թխվածքը դնում ենք սեղանի եզրին զուգահեռ։ Հացի դանակով անկյունագծով երկու մասի ենք կիսում։ Արդյունքում 2 եռանկյուն մասեր ենք ստանում։
Թխվածքը փայլաթիթեղի վրա այնպես ենք դնում, որ շոկոլադե շերտը ուղղահայաց լինի, իսկ կտրած հարթություննները՝ դրսի կողմից։
Դանակով շոկոլադե շերտի վրա ենք քսում 4 ճ/գդ կրեմ, այնուհետև կպցնում ենք մյուս եռանկյունը բաց գույնի շերտով դեպի ներս, իսկ կտրած կողմով` դեպի դուրս։ Այժմ ստացանք մեծ եռանկյունի։
Shaat shnorhakalutyun )
Isk tesanyut karox eq uxarkel ?
Անի ջան մենք դեռ վիդեոներ չունենք, բայց մոտ ապագայում սպասվում ենք նաև բաղադրատոմսերի վիդեո տարբերակները 🙂
Lav 🙂
🙂
barev shat hamex banereq patrastum bayc es baxadratomsov vor txenq qani mard kara uti
Հարգելի Հեղնար, նախատեսված է 8 հոգու համար 🙂
Sat lavnep apres…
mipokr etedjvar
mi pokr anhaskanalie erku erankjunin kpcnel irar. snorhakalutjun. etedjvar ci meknabanek.
Ուղղանկյունն անկյունագծով կտրեք և շրջելով միացրեք իրար 🙂
SHAT MERSI DZER BAREHAMBJUR PATASXANI HAMAR.ZGACVAC EM
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
SHAT MERSI DZER BAREHAMBJUR PATASXANI HAMAR.ZGACVAC EM HOLLANDIC EJ DZEZ ANHANGSTACNUM DOEGIK.
de lav er nkaric imaca yev patrasteci
Շատ լավ է Հասմիկ ջան 🙂
lav er
Knerek isk karox eq qarakusi torter suys tal
????
Ողջույն հարգելի մասնակից, մեր թխվածքներ բաժնում կարող եք գտնել բազմաթիվ տորթեր, որոնց պատրաստման համար կարող եք օգտագործել ցանկացած ձևաման. քառակուսի, շրջանաձև կամ ուղղանկյուն 🙂
qarakusi torter
SHAAAT LAVN ER, MERSIIII
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Shat hamex baner eq patrastum, voronq norutyun en: Shnorhakalutyun:
Շատ շնորհակալ ենք 🙂
Shat hamex banereq patrastum, voronq mez hamar norutyune: Shnorhakalutyun:
Isk eye mi ban xndrem
Իհարկե, լսում ենք Ձեզ 🙂
Barev dzez,es porcelem shokolade erankyunin,ev shaat em havanel,shaat haamova,menak mi xndranq dzez video kuxarkeq,im mot burg chi stacvum,ktrel@ tex@ 4em gcum,shnorhakalutyun baxadratomsi hamar
Բարև Ձեզ հարգելի մասնակից: Մենք դեռ վիդեոներ չունենք, բայց մոտ ապագայում սպասվում են նաև բաղադրատոմսերի վիդեո տարբերակները 🙂
teskic el erevuma vor shat hamex e
Ճիշտ այդպես է 🙂
Շատ դուր եկավ, կփորձեմ
Փորձեք պատրաստել հարգելի մասնակից ջան 🙂
Isk kasek, inch chapi e dzevaman@?Nkati unem ughghankyun dzevachapi chaper@. Kanxav shnorhakalutyun)))
Բարև Ձեզ, ձևամանը պետք է լինի 20 x 10 չափի: 🙂
Isk likyor@ partadire kremi mej
Սիրելի Սիրանուշ, լիկյորը պարտադիր չէ, սակայն կիրառելու դեպքում համային յուրահատուկ երանգ է հաղորդվում թխվածքին: 🙂