- Yield: 20 րոպե անց
- Prep Time: 45 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Ժելեով և ելակով տորթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ելակով տորթ պատրաստելու համար առանձնացնում ենք դեղնուցները սպիտակուցից: Հարում ենք սպիտակուցը 2ճ/գդ ջրի և աղի հետ, ավելացնում դեղնուցները, շաքարավազը և լավ հարում: Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրը, 1/2թ/գդ վանիլինը և զգուշությամբ խառնում խմորը:
Ձևամանը (մոտ 20սմ տրամագծով) ամբողջությամբ պատում ենք քիչ բուսայուղով, ապա հատակին փռում պերգամենտային թուղթ և լցնում խմորը: Թխում ենք ջեռոցում 20-30 րոպե 180 աստիճանում:
Պատրաստի բիսկվիեթը հանում ենք ջեռոցից, ազատում պերգամենտային թղթից և կրկին դնում ձևամանի մեջ: Հարկավոր է օգտաործել կողքերից քանդվող ձևաման: Կաթնաշոռը գդալով լավ խառնում ենք 1/2թ/գդ վանիլինի հետ: Առանձին ամանի մեջ թրջում ենք ժելատինը, փափկելուց հետո քամում այն, եփում թույլ կրակի վրա մինչև լուծվելը, ապա վրան ավելացնում սկզբում 2 գդալ կաթնաշոռ, հետո լցնում մնացածը և լավ խառնում: Երբ ժելատինը ամբողջովին լուծվի կաթնաշոռի հետ, ստացված զանգվածը լցնում ենք բիսկվիթի վրա և տեղափոխում սառնարան 30 րոպեով մինչև կաթնաշոռային զանգվածը պնդանա:
- Ելակները երկարությամբ բաժանում ենք 2 մասի, ապա շարում կաթնաշոռային զանգվածի վրա:
- Ելակի համով 2 տուփ ժելատինը պատրաստում ենք ըստ տուփի վրա նշված եղանակի, ապա լցնում ելակների վրա և տեղափոխում սառնարան 20 րոպեով, որպեսզի տորթի վրայի ժելեն պնդանա:
Ժելեով և կաթնաշոռային շերտով նրբահամ ելակով տորթ:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Իսկ կաթնաշոռին շաքարավազ պետք չէ՞ անելացնել։
Սիրելի Լիանա, այս դեպքում շաքարավազ ավելացնելու կարիք չկա: Վանիլինը շատ նուրբ համ է հաղորդում կաթնաշոռին և արդյունքում ստացվում է նրբահամ ու գեղեցիկ տորթ: 🙂