ագար-ագար
թարգմանություն՝ на русском - агар-агар, in English - agar-agar
Ագար-ագար՝ դոնդողաստեղծ նյութ, որը ստացվում է կարմիր ջրիմուռներից:
Վաճառվում է խոշոր սուպերմարկետներում և համեմունքների մասնագիտացված խանութներում:
Ագարով պատրաստված աղանդերը շատ նման է ժելեին, սակայն չի հալչում սենյակային ջերմաստիճանում: Այն հալչում է 70 աստիճանում և, ի տարբերություն ժելատինի, անպայման եռացվում է պատրաստման ընթացքում:
Բաղադրատոմսերում ագար-ագարը կարելի է փոխարինել ժելատինով՝ 1:3 կամ 1:4 հարաբերությամբ, սակայն ստացված դոնդողը հարկ կլինի պահել սառնարանում:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-sufle-7-420x400.jpg)
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/balov-shokoladapat-marmelad-6-420x400.jpg)
Բալով շոկոլադապատ մարմելադ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/aznvamoriov-shokolade-jele-5-420x400.jpg)
Ազնվամորիով շոկոլադե ժելե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-aznvamoriov-tryufel-18-420x400.jpg)
Տորթ ”Ազնվամորիով տրյուֆել”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/bali-marmelad-5-420x400.jpg)
Բալը մարմելադ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/tort-trchni-kat-7-420x400.jpg)
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/trchni-kat-marmeladov-11-420x400.jpg)
Տորթ ”Թռչնի կաթ մարմելադով”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/katnashorayin-trchni-kat-jeleov-12-420x400.jpg)
Կաթնաշոռային թռչնի կաթ ժելեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-trchni-kat-121-420x400.jpg)
Տորթ Թռչնի կաթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/balov-jele-salorachri-barcikov-7-420x400.jpg)
Բալով ժելե սալորաչրի բարձիկի վրա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/bazmashert-xortik-19-420x400.jpg)
Բամզաշերտ խորտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/shokolade-trchni-kat-12-420x400.jpg)
Շոկոլադե «Թռչնի Կաթ»