ագար-ագար
թարգմանություն՝ на русском - агар-агар, in English - agar-agar
Ագար-ագար՝ դոնդողաստեղծ նյութ, որը ստացվում է կարմիր ջրիմուռներից:
Վաճառվում է խոշոր սուպերմարկետներում և համեմունքների մասնագիտացված խանութներում:
Ագարով պատրաստված աղանդերը շատ նման է ժելեին, սակայն չի հալչում սենյակային ջերմաստիճանում: Այն հալչում է 70 աստիճանում և, ի տարբերություն ժելատինի, անպայման եռացվում է պատրաստման ընթացքում:
Բաղադրատոմսերում ագար-ագարը կարելի է փոխարինել ժելատինով՝ 1:3 կամ 1:4 հարաբերությամբ, սակայն ստացված դոնդողը հարկ կլինի պահել սառնարանում:
Խնձորով տնական զեֆիր