ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/sinnabon-darchinov-7-420x400.jpg)
Սիննաբոն դարչինով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/paxpaxak-tort-tiramisu-10-420x400.jpg)
Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/lolikov-xozapuxtov-pizza-8-420x400.jpg)
Լոլիկով և խոզապուխտով պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/txvacqablit-jpit-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Ժպիտ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/dasakan-maffinner-9-420x400.jpg)
Դասական մաֆֆիններ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/sous-beshamel-9-420x400.jpg)
Սոուս Բեշամել
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/txvacqablit-dexc-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Դեղձ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/tort-praga-12-420x400.jpg)
Տորթ Պրահա (Prague)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/xndzorov-shtrudel-12-420x400.jpg)
Խնձորով շտրուդել
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/bulki-varder-5-420x400.jpg)
Բուլկի “Վարդեր”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/mini-ruletner-8-420x400.jpg)
Շոկոլադե մինի ռուլետներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/makaronov-utest-10-420x400.jpg)
Մակարոնով ուտեստ “Նեապոլիտանական”