ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/տորթ-1.jpg)
Տորթ «Գիշեր-ցերեկ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/պահքային-թխվածք-1.jpg)
Մեղրով պահքային թխվածք
![կաթնահունց-խմոր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կաթնահունց-խմոր-1.jpg)
Խմորիչով կաթնահունց խմոր
![մաֆին-1 - Copy](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/մաֆին-1-Copy.jpg)
Նարնջի կեղևով մաֆիններ
![թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
![Խնձորով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Խնձորով-ռուլետ-1.jpg)
Խնձորով ռուլետ
![պահքային-մադլեն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/պահքային-մադլեն-1.jpg)
Պահքային «Մադլեն»
![սնիկերս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/սնիկերս-1.jpg)
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
![ճապոնական-չիզքեյք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/ճապոնական-չիզքեյք-1.jpg)
Ճապոնական չիզքեյք
![տավարի-լեզու-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/տավարի-լեզու-1.jpg)
Տավարի լեզու երեք սոուսով
![ձկով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ձկով-կարկանդակ-1.jpg)
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
![ծաղկակաղամբով-կոտլետներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ծաղկակաղամբով-կոտլետներ-1.jpg)
Ծաղկակաղամբով կոտլետներ