ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![մաֆիններ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/մաֆիններ-1.jpg)
Բանանով ու նարնջով մաֆիններ
![հայկական-քյուֆթա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/հայկական-քյուֆթա-1.jpg)
Հայկական քյուֆթա
![Պանրիկներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Պանրիկներ-1.jpg)
Կաթնաշոռային պանրիկներ
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1-3.jpg)
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1-2.jpg)
Կարկանդակ կաթնաշոռային խմորով
![Տորթ-«Էլիզաբեթ»-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Տորթ-«Էլիզաբեթ»-1.jpg)
Տորթ «Էլիզաբեթ»
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1-1.jpg)
Օսեթական կարկանդակ
![աղանդեր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/աղանդեր-1.jpg)
Խուրմայով աղանդեր
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1.jpg)
Կաղամբով կարկանդակ
![մեղրով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/մեղրով-տորթ-1.jpg)
Մեղրով շոկոլադե տորթ
![ձողիկներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ձողիկներ-1.jpg)
Մանդարինով շոկոլադապատ ձողիկներ
![սպիտակ-հաց-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/սպիտակ-հաց-1.jpg)
Սպիտակ հաց