ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![սպիտակ-սոուս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/սպիտակ-սոուս-1.jpg)
Սպիտակ սոուս պիցցայի համար
![Կնոջ-մատներ--1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Կնոջ-մատներ-1.jpg)
Տորթ «Կնոջ մատներ»
![շոռակարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/շոռակարկանդակ-1.jpg)
Շոռակարկանդակ
![Կարտոֆիլով-կարկանդակներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Կարտոֆիլով-կարկանդակներ-1.jpg)
Կարտոֆիլով կարկանդակներ ջեռոցում
![տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/տորթ-1.jpg)
Տորթ խտացրած կաթով
![Հայկական-հալվա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Հայկական-հալվա-1.jpg)
Հայկական հալվա
![կարկանդակ-11](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/կարկանդակ-11.jpg)
Խոզապուխտով ու հավի մսով կարկանդակ
![տորթ-երանություն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/տորթ-երանություն-1.jpg)
Տորթ «Երանություն»
![Մեղրով-թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Մեղրով-թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Մեղրով թխվածքաբլիթներ առանց ձվի
![տորթ-շախմատ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/տորթ-շախմատ-1.jpg)
Տորթ «Շախմատ»
![Դարչինով-թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Դարչինով-թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Դարչինով թխվածքաբլիթներ
![թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Գետնանուշով հալվող թխվածքաբլիթներ