ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![Տորթ-«Իմաստուն-հրեա»-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Տորթ-«Իմաստուն-հրեա»-1.jpg)
Տորթ «Իմաստուն հրեա»
![Մարմարե-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Մարմարե-կեքս-1.jpg)
Մարմարե կեքս
![սալորով-աղանդեր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/սալորով-աղանդեր-1.jpg)
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
![Խնձորով-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Խնձորով-պիրոգ-1.jpg)
Խնձորով պիրոգ
![Խոզի-մսով-կոտլետներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Խոզի-մսով-կոտլետներ-1.jpg)
Խոզի մսով կոտլետներ
![խմորիչով-խմոր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/խմորիչով-խմոր-1.jpg)
Խմորիչով խմոր
![Տապակած-դդմիկ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Տապակած-դդմիկ-1.jpg)
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ
![Սրճային-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սրճային-պիրոգ-1.jpg)
Սրճային պիրոգ
![Սամսա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սամսա-1.jpg)
Սամսա
![Հավով-ու-սնկով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Հավով-ու-սնկով-ռուլետ-1.jpg)
Հավով ու սնկով ռուլետ
![Հրեշտակի-արցունքներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Հրեշտակի-արցունքներ.jpg)
Տորթ «Հրեշտակի արցունքներ»
![Կոնֆետով-թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Կոնֆետով-թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Կոնֆետով թխվածքաբլիթներ