ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![կարկանդակ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/կարկանդակ.jpg)
Կաղամբով կարկանդակ
![Վանիլային-բուլկիներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Վանիլային-բուլկիներ-1.jpg)
Վանիլային բուլկիներ
![խխունջներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/խխունջներ.jpg)
Կաթնաշոռով խխունջներ
![Չակ-չակ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Չակ-չակ.jpg)
«Չակ-չակ» տնական ձևով
![շտրուդել](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/շտրուդել-.jpg)
Վիեննական շտրուդել
![դդմիկով-պիրոգ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/դդմիկով-պիրոգ.jpg)
Դդմիկով պիրոգ
![Շոկոլադե-կեքս](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Շոկոլադե-կեքս.jpg)
Շոկոլադե կեքս
![տորթ ներշնչանք](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto1-1.jpg)
Տորթ «Ներշնչանք»
![պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/պիրոգ-1.jpg)
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
![դարչինով պիրոգ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-9.jpg)
Դարչինով տոնական պիրոգ
![պիրոգ բասբուսա](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-basbusa.jpg)
Պիրոգ «Բասբուսա»
![վարսակով թխվածքաբլիթներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/glavnoe-photo-2.jpg)
Վարսակով թխվածքաբլիթներ