ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shokolade-tort-triple-12-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ «Triple»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-shokolade-burg-16-420x400.jpg)
Տորթ «Շոկոլադե բուրգ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/rulet-kitronov-15-420x400.jpg)
Կիտրոնով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-esterhary-12-420x400.jpg)
Տորթ «Esterházy» նուշով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/07/9-9-2-420x400.jpg)
Տորթ «Սպարտակ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/chebureki-15-420x400.jpg)
Չեբուրեկի «Ղրիմյան»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/txvacq-pxrun-xmorov-jemov-17-420x400.jpg)
Թխվածք փխրուն խմորով և ջեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-bananov-sufleov-11-420x400.jpg)
Տորթ բանանով և սուֆլեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/qaxcrablitner-15-420x400.jpg)
Քաղցրաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarawak-layer-cake-10-420x400.jpg)
Տորթ «Sarawak layer cake»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/kreker-ktavati-sermerov-9-420x400.jpg)
Կրեկեր կտավատի սերմերով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarecrac-hataptuxnerov-10-420x400.jpg)
Տորթ սառեցրած հատապտուղներով