ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/karkandak-msov-panrov-11-420x400.jpg)
Կարկանդակներ մսով և պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tapakac-ddmik-5-420x400.jpg)
Տապակած դդմիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/chescake-brauni-aznvamoriov-10-420x400.jpg)
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/snkov-pirog-10-420x400.jpg)
Սնկով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-gvadelupa-14-420x400.jpg)
Տորթ «Գվադելուպա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/snkov-krem-apur-1-420x400.jpg)
Սնկով կրեմ-ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/lolikov-bulkiner-grili-vra-9-420x400.jpg)
Լոլիկով բուլկիներ գրիլի վրա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-elina-14-420x400.jpg)
Տորթ «Էլինա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/katnashorov-xndzorov-pirog-10-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և խնձորով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-maronier-11-420x400.jpg)
Տորթ «Մարոնիեր»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/fransiakan-axander-chox-6-420x400.jpg)
Ֆրանսիական աղանդեր «Choux» վանիլային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-shokolade-franbuaz-14-420x400.jpg)
Տորթ «Շոկոլադե Ֆրամբուազ»