ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/rulet-jemov-getnanushov-13-420x400.jpg)
Ռուլետ ջեմով և գետնանուշով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/shokolade-tart-karamelov-13-420x400.jpg)
Շոկոլադե տարտ կարամելով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/shokolade-karamelayin-txvacqablit-10-420x400.jpg)
Շոկոլադե-կարամելային թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/yelakov-tort-shokolade-kremov-16-420x400.jpg)
Ելակով տորթ եփած շոկոլադե կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/zuppa-inglese-14-420x400.jpg)
Իտալական դեսերտ ”Zuppa inglese”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/shokolade-dwsert-13-420x400.jpg)
Շոկոլադե դեսերտ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-sufle-aznvamoriov-18-420x400.jpg)
Տորթ-սուֆլե ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-spitak-tryufel-18-420x400.jpg)
Տորթ ”Սպիտակ տրյուֆել”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/gata-yurahatuk-11-420x400.jpg)
Գաթա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tartaletka-murabayov-kremov-10-420x400.jpg)
Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/extra-shokolade-7-420x400.jpg)
Էքստրա շոկոլադե տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/hazrevardov-txvacqablit-11-420x400.jpg)
Հազրեվարդով թխվածքաբլիթ