ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/ddumov-tavshya-keqs-5-420x400.jpg)
Դդումով թավշյա կեքս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/balov-txvacq-5-420x400.jpg)
Բալով թխվածք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/spanaxov-yogurtov-tort-11-420x400.jpg)
Սպանախով և յոգուրտով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-nrbutyun-9-420x400.jpg)
Տորթ «Նրբություն»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/pirog-havi-msov-brndzov-8-420x400.jpg)
Պիրոգ հավի մսով և բրնձով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/chinakan-txvacq-lotus-23-420x400.jpg)
Չինական թխվածք ”Լոտուս”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/xachapuri-9-420x400.jpg)
Խաչապուրի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/elakov-nushov-tort-5-420x400.jpg)
Ելակով և նուշով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/tort-napoleon-9-420x400.jpg)
Տորթ Նապոլեոն
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/julien-shampinionov-7-420x400.jpg)
Ժուլիեն շամպինիոնով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/pxrun-pirog-aznvamoriov-8-420x400.jpg)
Փխրուն պիրոգ ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/tort-trchni-kat-nor-7-420x400.jpg)
Տորթ «Թռչնի կաթ»