ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bulki-chnchxukner-8-420x400.jpg)
Բուլկի ”Ճնճղուկներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/trchni-kat-original-mijukov-8-420x400.jpg)
Թռչնի կաթ օրիգինալ միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/nrbablitner-7-420x400.jpg)
Նրբաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-haxarjov-tavshya-biskvitov-14-420x400.jpg)
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/banjarexenayin-pirog-11-420x400.jpg)
Բանջարեղենային պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-gauda-8-420x400.jpg)
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/msov-hyusqer-10-420x400.jpg)
Մսով ”Հյուսքեր”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-shokolade-musov-balov-12-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/aznvamoriov-tort-sufle-9-420x400.jpg)
Ազնվամորիով տորթ սուֆլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/pxrun-pirog-balov-10-420x400.jpg)
Փխրուն պիրոգ բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bostonyan-kremov-tort-9-420x400.jpg)
Բոստոնյան կրեմով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/mexrov-tort-aznvamoriov-10-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ ազնվամորիով