ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/ajarakan-xachapuri-9-420x400.jpg)
Աջարական խաչապուրի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/italakan-txvacq-sfogliatella-14-420x400.jpg)
Իտալական թխվածք “Sfogliatella”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/pqblitikner-7-420x400.jpg)
Փքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/katnashorov-tort-11-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kanach-soxov-dzvov-karkandak-20-420x400.jpg)
Կանաչ սոխով և ձվով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/lapsha-11-420x400.jpg)
Լապշա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/bananov-tarte-tartin-8-420x400.jpg)
Բանանով “Tarte Tatin”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/shokolade-vanilayin-tort-420x400.jpg)
Շոկոլադե-վանիլային տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/snkov-panrov-karkandak-21-420x400.jpg)
Սնկով և պանրով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tiramisu-norovi-10-420x400.jpg)
Տիրամիսու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/mexrov-tort-ynkuyzov-10-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ ընկույզով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/shokolade-tort-SACHER-10-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ “SACHER”