ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-bali-kremov-chesscakei-shertov-10-420x400.jpg)
Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/ynkuyzov-shokolade-tort-nutella-10-420x400.jpg)
Ընկույզով շոկոլադե տորթ “Նուտելլա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/enkuyzov-tort-likyori-kremov-11-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ լիկյորի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/pizza-havayan-21-420x400.jpg)
Պիցցա ”Հավայան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kitronov-tort-merengayov-13-420x400.jpg)
Կիտրոնով տորթ մերենգայով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/lehakan-tort-karpatka-10-420x400.jpg)
Լեհական տորթ “Կարպատկա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/ynkuyzov-tort-11-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-likyorayin-kremov-9-420x400.jpg)
Տորթ լիկյորային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacqablit-savoyardi-7-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-Zatik-19-420x400.jpg)
Տորթ Զատիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kulich-27-420x400.jpg)
Կուլիչ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacqablit-dzvikner-Zatiki-hamar-20-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ-ձվիկներ Զատիկի համար