ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/fransiakan-karkandak-Quiche-9-420x400.jpg)
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xndzorov-shokoladapat-karkandak-20-420x400.jpg)
Խնձորով շոկոլադապատ կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/chrerov-darchinov-rulet-17-420x400.jpg)
Չրերով և դարչինով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xndzorov-katnashorov-volorahac-18-420x400.jpg)
Խնձորով և կաթնաշոռով ոլորահաց
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/tort-spartak-21-420x400.jpg)
Տորթ «Սպարտակ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/hunakan-karkandakner-milopitakya-12-420x400.jpg)
Հունական կարկանդակներ “Միլոպիտակյա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/pahqayin-paxlava-10-420x400.jpg)
Պահքային փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/brokoliov-kartofilov-kotlet-7-420x400.jpg)
Բրոկոլիով և կարտոֆիլով կոտլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/shokolade-tiramisu-bali-likyorov-23-420x400.jpg)
Շոկոլադե տիրամիսու բալի լիկյորով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/narnjov-bananov-tort-16-420x400.jpg)
Նարինջով և բանանով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/tandzov-inkuyzov-tort-8-420x400.jpg)
Տանձով և ընկույզով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/elakov-fransiakan-tort-15-420x400.jpg)
Ելակով ֆրասնիական շարլոտկա