ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shorakarkandak-irisayin-mijukov-7-420x400.jpg)
Շոռակարկանդակ իրիսային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-tiramisu-7-420x400.jpg)
Տորթ “Տիրամիսու”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/italakan-utest-peperonata-6-420x400.jpg)
Իտալական ուտեստ “Պեպերոնատա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/txvacqablit-red-velvet-8-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Red Velvet”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shorakarkandak-xtacrats-katov-11-420x400.jpg)
Շոռակարկանդակ խտացրած կաթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shokolade-fondan-10-420x400.jpg)
Շոկոլադե Ֆոնդան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/pqablitner-13-420x400.jpg)
Փքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/kanach-pasta-10-420x400.jpg)
Կանաչ պաստա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/txvacqablit-titerner-12-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Թիթեռներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-sent-onore-14-420x400.jpg)
Տորթ ”Սենթ Օնորե”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/manti-lajan-sousov-12-420x400.jpg)
Մանթի “Լաջան” սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ttvaserov-tort-11-420x400.jpg)
Թթվասերով տորթ