ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-milky-6-420x400.jpg)
Տորթ “Milky”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/shokolade-karkandak-7-420x400.jpg)
Շոկոլադե կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/katnashorov-dexcov-bulki-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և դեղձով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-antari-xrjit-11-420x400.jpg)
Տորթ «Անտառի խրճիթ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/ananasov-tort-8-420x400.jpg)
Անանասով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/qunjutov-txvacqablit-5-420x400.jpg)
Քունջութով թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-tavayi-mej-9-420x400.jpg)
Տորթ թավայի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/xndzorov-tart-7-420x400.jpg)
Խնձորով տարտ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-trchni-kat-10-420x400.jpg)
Տորթ “Թռչնի կաթ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/katnashorov-pqablit-6-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով փքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-shvartsvald-9-420x400.jpg)
Տորթ “Շվարցվալդ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/ynkuyz-tort-nrbablitneric-8-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից