ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/xndzori-mijukov-bulki-6-420x400.jpg)
Խնձորի միջուկով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/capcake-ferrero-rocher-4-420x400.jpg)
Քափքեյք «Ferrero Rocher»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kartofilov-msov-karkandak-8-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով և մսով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/shokolade-txvacqablit-6-420x400.jpg)
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kokosov-elakov-axander-9-420x400.jpg)
Կոկոսով և ելակով աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/lavash-6-420x400.jpg)
Լավաշ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/katnahsorov-bulki-varder-9-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով բուլկի «Վարդեր»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/rulet-tryufel-10-420x400.jpg)
Ռուլետ “Տրյուֆել”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/pak-pizza-7-420x400.jpg)
“Փակ” պիցցա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/paxlava-7-420x400.jpg)
Փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kartofilayin-dzoxikner-6-420x400.jpg)
Կարտոֆիլային ձողիկներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/elakov-muss-tort-7-420x400.jpg)
Ելակով մուսս-տորթ