աղ կիտրոնի
թարգմանություն՝ на русском - лимонная кислота, in English - citric acid
Կիտրոնի աղ ` նույն ինքը կիտրոնաթթու։ Վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում՝ համեմունքների բաժնում:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Օրինակ, այն ավելացնում են եթե պետք է թթվություն հաղորդել սոուսին, աղցանին կամ կրեմին։ Իսկ մեկ պտղունց կիտրոնաթթուն կօգնի ավելի արագ ստանալ թանձր ու պինդ բեզե:
Կիտրոնաթթվով պատրաստում են ժելեներ, հրուշակղեն, պահածոներ, ջեմեր, սառեցված մթերքներ, թեյեր և ըմպելիքներ:
Կիտրոնի աղով բաղադրատոմսերի մի մասին կարող եք ծանոթանալ հետևելով ստորև ներկայացված հղումներին։
Թռչնի կաթ օրիգինալ միջուկով
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
Շոկոլադե տորթ կիտրոնով
Ելակով տիրամիսու
Տորթ Թռչնի կաթ
Կարամելային մեղրով տորթ
Սպիտակուցային կրեմով տրուբոչկա
Նապոլեոն
Ինվերտային օշարակ