աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Թթվասերով կարկանդակ
Հավի մսով տորտիլյա
Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ
Նարնջով բրիոշ
Բրնձով, լոբով և հավի մսով աղցան
Թխվածք ”Ռեշոտո”
Փքաբլիթ (պոնչիկ)
Թեթև խմորով յուրահատուկ սնկեր
Կակաչի սերմով ռուլետ
Նրբերշիկով և կարտոֆիլով կարկանդակ
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
Երկգույն կրուասան