աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
Պանրով ձողիկներ
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Կարկանդակ ”Արևածաղիկ”
Տեֆտելի պանրով
Գերմանական կոնֆետ ”Եռանկյունի”
Հավի մաֆիններ կաթնաշոռով և բրոկոլիով
Պանրով բլիթ
Պիցցա – ռուլետ
Տորթ Զեբր
Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ
Կաթնաշոռով և բալով բրաունի