աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Տորթ «Տրոպիկանա»
Աղցան հավի կրծքամսով և բանջարեղենով
Թխվածքաբլիթ «Կուրաբիե»
Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով
Վանիլային բուլկիներ
Աղցան մարինացված բանջարեղենով
Ջեռեփուկ պանրով
Հայկական լավաշ թավայի մեջ
Տորթ «Տանձը կարամելի մեջ»
Պարմեջանա սմբուկով
Տնական լափշա
Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»