աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Հավի խորոված ջեռոցում
Հավի մսով ու բուլղարական պղպեղով աղցան
Ազու թաթարական եղանակով
Կարտոֆիլով թխուկ
Լոլիկով, կանաչիով ու խոզապուխտով ձվածեղ
Թխվածքաբլիթներ արախիսի միջուկով
Պահածոյացրած ոլոռ ձմռան համար
Ընկույզով էկլեր
Հավով ու դդմիկով խորոված ջեռոցում
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Աղցան քամած մածունով
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում