աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:

Բրազիլիական կոնֆետներ “Բրիգադեյրո”

Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով

Պիցցա ”Հավայան”

Կիտրոնով տորթ մերենգայով

Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով

Դդումով կրեմ-ապուր

Լեհական տորթ “Կարպատկա”

Tagliatelle մակարոն բոլոնեզ սոուսով

Ընկույզով տորթ

Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով

Վրացական ապուր «Խարչո»

Կուլիչ