աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Ամանորյա հնդկահավ
Տնական փախլավա
Լցոնված ծովախեցգետնի ձողիկներ
Աղցան ”Կարապներ”
Ամանորյա բուլկիներ
Աղցան ”Գազար”
Պանրով զամբյուղներ
Թխվածքաբլիթ ”Զանգեր”
Աղցան ”Մայրաքաղաքային”
Տոնական տորթ «Եռանկյունի»
Բուժենինա ”Մսային ասորտի”
Գազարով և կաթնաշոռով խորտիկ-տորթ