անանուխ
թարգմանություն՝ на русском - мята, in English - mint
Տարբեր շրջաններում այն անվանում են անանուխ, դաղձ, նանա:
Այն համեղ և շատ օգտակար համեմունք է: Օգտագործվում է ըմպելիքների, թխվածքների, դեսերտների, աղցանների, խորտիկների, տաք կերակրատեսակների, ինչպես նաև ապուրների մեջ: Այսինքն՝ ամենուր:
Այն ուտեստին հաղորդում է թարմ և յուրօրինակ բույր:
Կարելի է օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված տարբերակով:
Անանուխ ամռանը վաճառվում է միրգ/բանջարեղենի կրպակներում, իսկ ձմռանը՝ չորացված վիճակում, մթերային խանութների համեմունքների բաժնում, ինչպես նաև դեղատներում:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորը ներկայացված անանուխով բաղադրատոմսերը:
Ռուլետ ոչխարի մսով
Խորոված ոչխարի մսով և տաքդեղով
Անանուխով փանքեյք շոկոլադով
Ելակով շարլոտկա
Շոկոլադե-զեֆիրային պաղպաղակ
Սուֆլե կարկադեով
Տորթ-սուֆլե ազնվամորիով
Ձմերուկով ֆրեշ
Չիզքեյք ՛՛Մանգո՛՛
Աղցան թաբուլե
Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր
Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”