անանուխ

թարգմանություն՝ на русском - мята, in English - mint

Տարբեր շրջաններում այն անվանում են անանուխ, դաղձ, նանա:

Այն համեղ և շատ օգտակար համեմունք է: Օգտագործվում է ըմպելիքների, թխվածքների, դեսերտների, աղցանների, խորտիկների, տաք կերակրատեսակների, ինչպես նաև ապուրների մեջ: Այսինքն՝ ամենուր:

Այն ուտեստին հաղորդում է թարմ և յուրօրինակ բույր:

Կարելի է օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված տարբերակով:

Անանուխ ամռանը վաճառվում է միրգ/բանջարեղենի կրպակներում, իսկ ձմռանը՝ չորացված վիճակում, մթերային խանութների համեմունքների բաժնում, ինչպես նաև դեղատներում:

Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորը ներկայացված անանուխով բաղադրատոմսերը:

Կարկանդակ կաթնաշոռային կրեմով և ազնվամորիով
Կիտրոնով աղանդեր
Անանուխով սոուս մսի համար
Ելակով և կաթնաշոռով աղանդեր
Անանուխով օշարակ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ անանուխով
Կոճապղպեղով թեյ
Թաբուլե
Խաղողով կոմպոտ
Անանուխով լիմոնադ
Սեխով սորբե
Ձմերուկով մոխիտո
...34