բուսայուղ
թարգմանություն՝ на русском - растительное масло, in English - vegetable oil
Բուսայուղը բույսերի հատիկներից, պտուղներից և այլ մասերից ստացվող յուղ է, որը շատ անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմի համար։ Մեզանից շատերը ծանոթ են միայն արևածաղկի և ձիթապտղի յուղերին։ Այնինչ, բուսայուղի մի քանի տասնյակ տարատեսակներ կան. եգիպտացորենի, կտավատի ձեթ և այլն։
Ամենատարածված տեսակը` արևածաղկի ձեթը, լինում է ռաֆինացված (այն մի քանի աստիճան տեխնոլոգիական մշակման է ենթարկվում, չեզոք հոտ և համ ունի) և ոչ ռաֆինացված (որը միայն մեխանիկական զտման է ենթարկվում)։
Տապակելու համար, սովորաբար, ռաֆինացված ձեթն են օգտագործում, իսկ աղցանների մեջ, հատուկ համ և բույր փոխանցելու նկատառումով օգտագործում են ոչ ռաֆինացված ձեթը.
![լյարդ գյուղական ձևով](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto1.jpg)
Լյարդ՝ գյուղական ձևով
![իտալական ապուր](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-11.jpg)
«Մինեստրոնե»՝ իտալական ապուր
![դարչինով պիրոգ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-9.jpg)
Դարչինով տոնական պիրոգ
![գրպանիկներ հավի մսով ու սնկով](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-5.jpg)
Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Cooks-420X400-11.jpg)
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Cooks-420X400-14.jpg)
Մսային բաց պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-17-1.jpg)
Աղցան «Անակնկալ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-16-1.jpg)
Պելմեններ՝ կճուճում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-15-1.jpg)
Կորեական աղցան՝ վարունգով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-7.jpg)
Տավարի կողիկներ՝ կարմիր գինով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-1.jpg)
Կարրիով և ցուկինիով հավ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto.jpg)
Շամպինիոնը`մեղրային մարինադում