բրինձ
թարգմանություն՝ на русском - рис, in English - rice
Բրինձը շատ օգտակար է և առողջարար։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, ածխաջրերով, հագեցած և ոչ հագեցած ճարպաթթուներով։ Բրնձի օգտագործումը ամրապնդում է նյարդային համակարգը։
Բրինձը օգտագործում են նաև դիետաների և բեռնաթափման օրերի համար։
Ավելի քան 20 բրնձատեսակներ կան, բայց մեզ հայտնի են կլոր, երկարահատիկ, սպիտակ և դարչնագույն բրինձները, թայլանդական հասմիկով բրինձը և այլն։
Որպեսզի բրինձը համեղ և օգտակար լինի, անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Պետք է ունենալ հաստ պատերով կաթսա` տեֆլոնից, ապակուց կամ չուգունից։ Էմալապատ կաթսաները հարմար չեն։
Առաջարկում ենք բրնձով պատրաստված մի շարք ուտեստների բաղադրատոմսեր` պատրաստման ճիշտ տեխնոլոգիայով.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/xarcho-8-420x400.jpg)
Վրացական ապուր “Խարչո”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/banjarexenayin-paelya-8-420x400.jpg)
Բանջարեղենային պաելյա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/panrov-apur-7-420x400.jpg)
Պանրով ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/msi-kololakov-apur-10-420x400.jpg)
Մսի կոլոլակով ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/burito-8-420x400.jpg)
Բուրիտո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/brndzov-msov-plav-6-420x400.jpg)
Բրնձով և մսով փլավ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/brndzov-narnjov-aghander-31-420x400.jpg)
Նարինջով աղանդեր