գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”
Խոզի միսը սնկով
Tagliatelle մակարոն բոլոնեզ սոուսով
Վրացական ապուր «Խարչո»
Աղցան “Օլիվիե”
Բրնձով փլավ համեմունքներով
Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ
Մսապուր հալված պանրով
Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով
Գուլյաշ հավի մսով
Պահքային աղցան բանջարեղենով
Աղցան “Սունկ”
...10...1112...