գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

Կաղամբով աղցան “Coleslow”
Հավի մսով և բրնձով ապուր
Ոսպով և հավով ուտեստ
Տավարի լյարդով աղցան
Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով
Աղցան ”Նռան ապարանջան”
Խորտիկ ”Ձնեմարդ”
Տարտալետկա ”Կատուներ”
Աղցան ”Գազար”
Գազարով և կաթնաշոռով խորտիկ-տորթ
Հացուտիկ հավի թոքով և չերրի լոլիկով
Խոզի բուդ ծիրանաջեմի մարինադով
...10...1314...