գետնանուշ
թարգմանություն՝ на русском - арахис, in English - peanut
Գետնանուշը պատկանում է լոբազգիների ընտանիքին։ Ընկուզեղենի շարքում կանանց համար ամենաօգտակար ընկույզը գետնանուշն է: Պատճառն այն է, որ այն կրճատում է շաքարային դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը` շաքարի քանակը արյան մեջ նվազեցնելով: Օրական 50-60գր գետնանուշ օգտագործելու դէպքում արյան մեջ ավելանում է օգտակար խոլեստերինի պարունակությունը: Բացի այդ, գետնանուշը բարձրացնում է կենսական ուժերը:
Ասիական խոհանոցում գետնանուշով սոուսներ, մսային, բանջարեղենային ուտեստներ և խորտիկներ են պատրաստում։
Գետնանուշը լայնորեն կիրառվում է հրուշակեղենի արտադրության մեջ` շոկոլադ, ռուլետներ, մածուկներ, հալվա և տորթեր, որոնց բաղադրատոմսերը հուսով ենք կհետաքրքրեն Ձեզ.
Սերուցքային կրեմով ու բանանով տորթ
Գետնանուշով չիզքեյք
Շոկոլադե կեքս
Գետնանուշով թխվածքաբլիթ
Մյուսլի չրերով
Գետնանուշի կարագ
Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով
Կաթ ընկույզներից
Թխվածքաբլիթ «Սնիկերս»
Շոկոլադե տորթ-բեզե
Շտրուդել – փախլավա
Շոկոլադե տորթ ընկուզային բեզեով