դափնու տերև (лавровый лист)
թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf
Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:
Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:
Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:
Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/naxutest-tavari-lezvov-7-1-420x400.jpg)
Նախուտեստ տավարի լեզվով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/naxutest-tavari-lezvov-gazarov-11-420x400.jpg)
Նախուտեստ տավարի մսով և գազարով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tavari-mis-hamemunqnerov-11-420x400.jpg)
Տավարի միս ` համեմունքներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/ragu-tavari-msov-snki-xmoragndiknerov-8-420x400.jpg)
Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/marinacvac-shampinion-7-420x400.jpg)
Մարինացված շամպինիոն
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/apur-havi-msi-gndiknerov-9-420x400.jpg)
Ապուր հավի մսի գնդիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tushonka-6-420x400.jpg)
Տուշոնկա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/apur-msayin-gndiknerov-11-420x400.jpg)
Ապուր մսային գնդիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/pastroma-havi-msov-7-420x400.jpg)
Պաստրոմա հավի մսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/belarusakan-apur-9-420x400.jpg)
Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/have-jerocum-3-420x400.jpg)
Հավը ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/msov-pelmeni-10-420x400.jpg)
Մսով պելմենի