եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:

Թխվածքաբլիթ «Սնիկերս»

Անանուխով փանքեյք շոկոլադով

Շոտլանդական պիրոգ

Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”

Տորթ բանանով

Ռահաթ լոխում

Շոկոլադե-կարամելային թխվածքաբլիթ

Էքստրա շոկոլադե տորթ

Տավարի միսը մոնղոլական ձևով

Մեղրով տորթ

Կարամելային կրեմով և խնձորով տարտ

Հունական ուտեստ ”Մուսակա”