եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:

Տորթ «Երեք կաթ»

Տորթ-աղանդեր շոկոլադե-բանանային մուսսով

Մեղրով տորթ ազնվամորիով

Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով

Պաստրոմա հավի մսով

Կաթնաշոռային թռչնի կաթ ժելեով

Մեղրով շոկոլադե տորթ

Ընկույզով և դարչինով բուլկի

Խնձորով փախլավա

Շոկոլադե շտրուդել

Գազարով տորթ

Խոզի մատեր կանադական ձևով