եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:

Իսպանական կրեմ-բրյուլե “Crema catalana”

Բալով շոկոլադե կեքս

Չրերով և դարչինով ռուլետ

Նարինջով և բանանով տորթ

Տանձով և ընկույզով տորթ

Շոկոլադե օրիգինալ կեքս

Պահքային “Նապոլեոն”

Խնձորով տաք սիդր

Թխվածքաբլիթ “Շախմատ”

Խնձորով պիրոգ

Նարնջով կեքս

Շոկոլադե ” Whoopie”