եղեսպակ (шалфей)
թարգմանություն՝ на русском - шалфей, in English - sage
Եղեսպակ հիմնականում օգտագործում են բուսաբուժության մեջ, սակայն այն կիրառվում է նաև խոհարարության մեջ:
Եղեսպակի տերևները հիմանակնում դառը համ և սուր հոտ ունեն, այդ իսկ պատճառով էլ կերակուրների մեջ վերջիններս քիչ քանակությամբ են ավելացվում: Այն օգտագործում են աղցանների, բանջարեղենային, ձկնային, մսային ուտեստների ու աղանդերի մեջ:
Ահա, մի քանի կերակրատեսակներ, որոնց մեջ օգտագործվում է եղեսպակ.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/ravioli-ddumi-mijukov-6-420x400.jpg)
Ռավիոլի դդումի միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/lconvac-hav-11-420x400.jpg)
Լցոնված հավ