երշիկ
թարգմանություն՝ на русском - колбаса, in English - sausage
Երշիկը մսամթերքի տեսակ է, որի հիմքում ընկած է աղացած միսը: Ի դեպ, մեկ երշիկում կարող է լինել տարբեր մսային խարնուրդներ, որոնք ջերմային մշակման կամ ֆերմենտացիայի են ենթարկվում: Հայտնի են երշիկների եփած, ապխտած, կիսաապխտած, դասական, բժշկական, որսորդական, յուղոտ ու անյուղ տեսակները, որոնք միմյանցից տարբերվում են իրենց բաղադրությամբ, գույներով, համերով ու պատրաստման եղանակով:
Երշիկները լայնորեն օգտագործվում են խոհարարության մեջ: Նրանցով պատրաստում են բուտերբրոդներ, սենդվիչներ, կարկանդակներ ու տարբեր կերակուրներ: Վերջիններս հրաշալի համադրվում են բանջարեղենների ու պանիրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման կգերազանցեն Ձեր սպասելիքները:
Փոքրիկ պիցցա ջեռոցում
Աղցան «Խոզուկ»
Լոբով ու երշիկով աղցան
Աղցան «Ծիածան»
Գարնանային աղցան
Ձվածեղ «Մարտի 8»
Արագ պիցցա թավայի մեջ
Կեֆիրով ապուր
Շերտավոր խմորով պիցցա
Հսկայական բուտերբրոդ
Աղցան ”Հսկայական ձու”
Արագ աղցան