զիրա
թարգմանություն՝ на русском - зира, in English - cumin/cummin
Խոհարարության մեջ զիրան օգտագործվում է կերակուրներին յուրահատուկ համ և հոտ հաղորդելու համար: Այս համեմունքն ունի փոքր-ինչ դառը, ընկուզային համ և հրաշալի համադրվում է կովկասյան որոշ կերակուրների և ապուրների հետ, ինչպես նաև օգտագործվում աղցաններ ու սոուսներ պատրաստելու համար: Ուզբեկական փլավն անհնար է պատկերացնել առանց այս համեմունքի:
Զիրա կարող եք ձեռք բերել սուպերմարկետներից ու համեմունքների մասնագիտացված խանութներից:
Ձեզ ենք ներկայացնում այս համեղ ուտեստները, որտեղ առկա է զիրա՝

Լոլիկով հումուս

Խրթխրթան սիսեռ

Սպիտակ լոբով և նեխուրով կրեմ-ապուր

Հումուս կարմիր բազուկով

Փլավ հավի մսով

Պիրոգ հավի մսով և բրնձով

Լցոնված սմբուկ

Շակշուկա

Ոսպով կրեմ-ապուր

Մեքսիկական ապուր Albondigas

Մսով կծու ռագու

Ուզբեկական փլավ կրակի վրա