ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Վալդորֆյան աղցան գրեյպֆրուտով
Փախլավա ընկույզով և չրերով
Աղցան ”Կարիբյան”
Փախլավա
Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով
Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով
Բակլավա
Բակլավա
Պաշտետ հավի մսից
Տապակած Լոլիկով աղցան
Շտրեյզելյան տորթ